Created with Sketch.
Kako da na intervjuu za posao prevaziđete lična pitanja?
21.08.2020


Ono što nam se dogodilo u proteklih šest meseci mnogi će pamtiti po neopisivom osećaju nemoći, straha za sopstveni i život bližnjih i velikom broju otpuštanja radnika, zatvaranju proizvodnja i granica, stopiranju turizma.


Usled pandemije COVID-19 virusom pitanje zapošljavanja novih radnika od marta do juna u mnogim industrijama nije ni postavljano. Mala i srednja preduzeća potrudila su se da ne otpuštaju radnike iako je u prometu, proizvodnji i uslugama došlo do velikih zastoja.


Ipak mnogi nisu izdržali pritisak i doneli su najteže odluke – otpuštanje radnika ili ne produžavanje ugovora u toku pandemije.


Bilo je potrebno vreme da se naviknemo na „novu realnost“, kako je mnogi nazivaju,a prihvatimo da je situacija i dalje neizvesna, a mere opreza neophodne. IT industrija uspela je da organizuje posao od kuće i tu nije bilo otpuštanja, naprotiv, bilo je zapošljavanja i traženje kandidata koji se snalaze u radu od kuće.


Onlajn razgovor sa poslodavcem


Negativne posledice još će se prebrojavati, a mi želimo da ukažemo na nekoliko stvari kada je u pitanju intervju za posao u vreme/i nakon pandemije COVID-19. Na prvom mestu primetili smo da se praksa zapošljavanja promenila – intervjui se odigravaju onlajn. Nakon slanja CV-ja prvi susret sa poslodavcem je „licem u kameru“.


Da li će doći do drugog intervjua uživo i konkretne poslovne ponude zavisi od toga kako ćete odgovoriti na nedozvoljena pitanja koja poslodavci u poslednjih nekoliko meseci postavljaju. Pitanja koja pripadaju nedozvoljenim tiču se vaše ličnosti, zadiru u privatnost i možete se osetiti zbunjeno kada treba odgovoriti na ista.


Poslodavci moraju da znaju da je protiv zakona svaki oblik diskriminacije na osnovu godina starosti, pola, rase, religije, nacionalnosti, invaliditeta, seksualne orijentacije itd.


Koja pitanja se najčešće postavljaju ženama na intervjuu za posao?


Kandidatkinja na intervjuu za posao od kuće

Kandidatkinja na intervjuu za posao od kuće


Najviše zabrinjavaju pitanja koje se postavljaju ženama kandidatkinjama za posao :

-         Koliko godina imate?

-         Koliko dece imate?


Gledano iz ugla poslodavca - pitanje o deci ima sledeće značenje. Poslodavac želi da nađe najboljeg kandidata za posao koji će moći da radi u sve tri smene u proizvodnji ili ukoliko je posao od kuće da može fokusirano da obavlja zadatke bez ometanja dece i ispunjavanja kućnih obaveza.


Kada vas poslodavac pita koliko godina imate, on želi da donese procenu da li imate dovoljno relevantnog iskustva u skladu sa godinama. Premladi ste za određenu poziciju, to znači da nemate dovoljno iskustva i podrazumeva da će poslodavac morati da uloži mnogo vremena i novca dok počnete da obavljate posao onako kako je zamišljeno.


Čini vam se da imate više godina nego što je poslodavac očekivao. Za njega to znači da ste možda ispali iz „štosa“, da nećete moći da pratite savremene tokove, moderan način poslovanja i sve digitalne platforme koje današnje generacije koriste. Na Vama je da dokažete suprotno.


Nedozvoljena pitanja za muškarce na razgovoru za posao


Kandidat na intervjuu za posao od kuće

Kandidat na intervjuu za posao od kuće


Pitanja na intervjuu za posao koja nemaju veze sa Vašim obrazovanjem, iskustvom i praktičnim znanjem direktno utiču na Vaš nepovoljniji položaj kao kandidata za taj posao.


Kandidate, muškarce, poslodavci pitaju o bračnom statusu, da li je supruga zapošljena, koliko dece imaju i ukoliko su deca velika da idu u školu – ko se brine o praćenju nastave od kuće usled pandemije?


Da li i kako odgovoriti na lična pitanja?


Pre nego krenete iskreno da govorite o svojoj porodici razmislite o tome koliko zaista želite ovaj posao? Ukoliko ste na razgovor došli potpuno nezainteresovani da dobijete posao, nemojte odgovarati na lična pitanja.

A ukoliko zaista želite ovaj posao na sva pitanja možete odgovoriti iskreno, kratko i pokazati da imate rešenje za sve situacije. Poslodavac je zamislio prepreke, a vi ćete vašim odgovorima ponuditi rešenja.


Kako odgovoriti na lična pitanja?

Kako odgovoriti na lična pitanja?


Razumevanje bi trebalo da postoji sa obe strane, a pametan/na kandidat/kinja koji/a želi posao trebalo bi da ostavi utisak na poslodavca i HR službu da sve drži pod kontrolom. Jedno je sigurno, pogrešno izabran kandidat mnogo košta, a preduzetnik koji se odlučio da u ovo ekonomski nestabilno vreme zaposli novog radnika ne želi mnogo da rizikuje.


Budite iskreni i ponudite rešenje


Ukoliko ćete raditi od kuće, na intervjuu možete reći da imate posebnu prostoriju koju ste prilagodili za rad i da vam deca neće smetati. Takođe, "baka i deka servis" je idealno rešenje kada oba roditelja rade, a kada je samo jedan od roditelja zapošljen, onaj drugi preuzima obavezu brige o deci.


Čini se da i sa nedozvoljenim pitanjima možete iz razgovora za posao izaći kao pobednik. Ne dozvolite da se u toku razgovora osećate neprijatno, već iskreno i kratko objasnite porodičnu situaciju.


Poslodavac će dobiti utisak da zapošljava radnika koji ima rešenje za sve životne situacije koji je spreman da fokusirano i predano obavlja posao, a vi ćete dobiti posao koji ste dugo čekali!


Win Win situacija, zar ne?