Created with Sketch.
PONY EXPRESS - PRVI SHIPPING GATEWAY U SRBIJI
12.03.2020

Oblast logistike dobija novo ruho. Digitalizovano, pouzdano i efikasno. S ponosom vam predstavljamo prvi shipping gateway u Srbiji – PONY EXPRESS. Razvoj digitalnih ideja, poslovnih modela i proizvoda za naš tim u BAD SISTEMS-u izazov je u svakodnevnom radu i poslovanju.

U radu na inovacijama pratimo trendove četvrte industrijske revolucije i osluškujemo potrebe tržište i prognoze svetske ekonomije u oblasti transporta robe. Republički zavod za statistiku Srbije izneo je podatak da se kod paketskih pošiljki u prvoj polovini 2019.godini beleži rast od 26,5% u odnosu isti period prošle godine. Rast i potencijal koji bi trebalo iskoristiti.

 

Shipping gateway

 

Šta bi shipping gateway mogao da znači, pitate se? U srpskom jeziku ne postoji adekvatna reč koja bi pojednostavila i objasnila značenje. Jedno od mogućih rešenja je posrednik u dostavi, drugo bi bilo one-click rešenje za dostavu. Zašto je, kako i zbog čega nastao softver PONY EXPRESS? Stvar je jednostavna, oblast logistike u transportu je ideja koju smo razradili na platformi NadjiTuru.rs. Berza tereta i transporta NadjiTuru.rs ponudila je našim klijentima mogućnost prevoza tura po najboljim cenama, pun kamion u oba pravca, uštedu vremena i novca. Odatle smo krenuli korak dalje, ideja se nametnula sama u obliku pitanju – „Kako ubrzati isporuku robe do klijenta?“ i „Šta je na tom putu prepreka i šta je klijentima najvažnije kada kupuju onlajn?“. Sproveli smo anketu „Istraživanje navika onlajn kupaca?“ i pitali krajnje klijente šta je njima važno. Interesovanje je bilo veliko, a popunjenost ankete bila je 86.7% po osobi. Anketu je popunilo više od 20.000 ljudi iz Republike Srbije i to potpuno anonimno.

 

Navike onlajn kupaca

 

Utvrdili smo da na internetu najčešće kupujemo pakete manjeg obima, poput odeće, obuće i predmeta za kuću. Kao najvažniju stvar pored poziva dostavljača pre dostave ispitanici su naveli brzinu i praćenje dostave. 69% ispitanika odgovorilo je da im nije važno ko radi dostavu dok je sa prozivodom/paketom sve u redu, a domaće kurirske službe je 40% ispitanika ocenilo zadovoljavajućom ocenom. Da bi ocena kurirskih službi bila veća od prosečne trojke potrebno je okrenuti se vrednostima koje krajnji korisnici ističu kao važne. Poziv dostavljača pre isporuke je uobičajena stvar, ali koliko se i kako zaista poštuje dogovor ostvaren putem telefona? Preopterećen i slabo organizovan kurir veoma često kasni pri isporuci paketa, a vi kod kuće sedite, čekate i bivate nezadovoljni.

 

Postoji rešenje

 

Odgovor na ovakvu situaciju je digitalizovano PLUG N PLAY rešenje. PONY EXPRESS donosi vrednosti sa mogućnostima zadovoljstva za obe strane – prodavca i kurirske službe. Naš cilj je da omogućimo bolju i lakšu komunikaciju između te dve strane ali i da obezbedimo lakšu i bolju dostavu ka kupcima. Kada u komunikaciji pri samom organizovanju dostave nema prepreka ceo proces organizovanja i dostave obavlja se brže, efikasnije i bez neželjene tenzije. Mogućnost dostave odmah i sada nije prepreka, ali to je PREMIUM servis. Kurirskim službama poklanjamo API (Application Programming Interface) koji će omogućiti komunikaciju sa softverom PONY EXPRESS, ali i sa drugim klijentima.

 

PONY magija

 

Ukoliko imate onlajn prodavnicu, nije važno koji sistem koristite, nakon registracije preuzimate dodatak (plugin) za svoj portal i povezujete se sa PONY EXPRESS sistemom. A sada PONY magija - naš sistem traži najbolju moguću opciju za prevoz proizvoda/paketa ili ako je prodavnica već odredila uslove slanja, samo obaveštava klijenta o ceni slanja paketa. Na kraju kupovine biće prikazana cena proizvoda + PDV uz cenu slanja paketa. E-commerce portal u ovom trenutku samo rezerviše sredstva.

 

PONY magija na kvadrat

 

Kurirska služba preuzima paket od prodavca i vozi do destinacije isporuke. PONY magija na kvadrat dešava se kada lokalni Potrčko servis dolazi u regionalni centar, identifikuje sebe putem softvera IDENTYUM koja obezbeđuje digitalni identitet, preuzima paket od kurira i nastavlja sa prevozom. Klijent dobija SMS sa URL-om za praćenje pošiljke i informacijom kada može da očekuje paket. 30minuta kasnije, paket je isporučen. Klijent digitalno potvrdi da je paket dobio i banka oslobađa rezervisana sredstva ka kurirskoj službi i prodavcu. Jednostavno, zar ne?

 

Beta verzija softvera za vaše onlajn prodavnice biće dostupna već 15.januara 2020.godine. PONY EXPRESS predstavlja idealno rešenje koje će pomoći onlajn prodavnicama da povećaju prodaju svojih proizvoda kroz zadovoljne korisnike i najbržu moguću dostavu do sada. Kupac je uvek u pravu, a mi smo vam omogućili da bude zadovoljan i logistikom na koju do sada niste mogli direktno da utičete.