Created with Sketch.
REZULTATI ANKETE "ISTRAŽIVANJE NAVIKE ONLAJN KUPACA"
12.03.2020

10.12.2019 - U skladu sa trendovima i potrebama tržišta u oblasti transporta robe i logistike BAD SISTEMS postavio je sebi izazov u jednoj ideji – „Digitalna transformacija i bolja komunikacija u oblasti logistike u domaćem saobraćaju“.

Trendovi na svetskom tržištu pokazuju da će se do 2021.godine broj onlajn kupaca povećati za 220 miliona onlajn kupaca (izvor:statista.com/statistics). Republički zavod za statistiku objavio je saopštenje o Ukupnom prevozu putnika i robe u prvom polugodištu 2019.godine u kojem se navodi rast paketskih pošiljki od 26,5% u odnosu na isti period prošle godine.

           Došlo je vreme da objavimo rezultate naše ankete „Istraživanje navike onlajn kupaca“. Anketa je bila anonimna i popunilo je više od 20 hiljada ljudi iz Republike Srbije, a popunjenost ankete po osobi iznosila je 86.7%. Veoma smo ponosni i zahvalni na interesovanju koje ste pokazali. Mi smo anketu osmislili, a vi ste je učinili ovako uspešnom.

           Saznali smo šta najčešće kupujete na internetu, koji način plaćanja preferirate, šta vam je najvažnije pre dostave paketa i koliko ste spremni da čekate paket? Ocena koju je najveći broj vas dalo domaćim kurirskim službama je prosečna trojka što znači da je usluga na zadovoljavajućem nivou.

Sedamdeset odsto ispitanika smatra da je za paket do 2 kg prihvatljiva cena dostave 300 rsd, a 86% ispitanika bi volela sama da bira rok dostave ukoliko bi to uticalo na cenu dostave. 40% vas bi želelo da dan ranije zna tačno vreme dostave i smatra to dodatnom vrednošću koja bi učinila dostavu idealnom.

           Detaljnije rezultate ankete možete pogledati na sledećem linku

Zašto smo vas pitali kakvo je vaše iskustvo sa kurirskim službama i dostavi pročitajte u tekstu PONY EXPRESS – PRVI SHIPPING GATEWAY U SRBIJI.