Created with Sketch.
TREĆA REGIONALNA DIGITAL COMMERCE KONFERENCIJA
12.03.2020

21.11.2019 - Treća konferencija OMGcommerce održana je u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu u realizaciji NETOKRACIJE i pod pokroviteljstvom USAID Projekta saradnje za ekonomski razvoj.


Jovan Soldatović, Managing Partner iz BAD SISTEMS-a predstavio je PONY EXPRESS - prvi shipping gateway u Srbiji. Ovaj izazov smo prihvatili oberučke i sa radošću očekujemo 15.januar 2020-e godine kada će Beta verzija softvera biti dostupna.

 

Satnica je bila gusta, a teme i ostalih 18 predavača, zanimljivi i inspirativni. Najveća regionalna konferencija o digitalnoj ekonomiji i trgovini i ove godine okupila je veliki broj partnera, vlasnika malih i srednjih web shop-ova, developera, predstavnika finansijskog sektora i sistem integratora. Teme o kojima se govorilo su „Kako novi Zakon o trgovini utiče na online prodavnice u Srbiji?“, „Opcije i izazovi internacionalizacije srpskog e- commerce-a“, „Shipping Gateway: 1-click rešenje za dostavu“.

 

Šta je zakon definisao?

 

Novi Zakon o trgovini i Izmenama Zakona o elektronskoj trgovini definiše termine poput elektronske prodavnice, elektronske platforme i dropshipping-a. Država je prepoznala e-commerce kao oblast u kojoj bi siva ekonomija mogla biti smanjena uvođenjem e-prodavnica u legalne tokove. Mogućnost isticanja cene u stranoj valuti i izlazak na svetsko tržište olakšce su za sve trgovce koji svoju robu prodaju strancima. Na razvoju elektronske trgovine u Srbiji se uveliko radi, a neki od sledećih koraka su edukativne i informativne aktivnosti namenjene potrošačima. Razvoj poverenja između potrošača i online trgovaca, kao i unapređenje rada sa kurirskim službama sledeći su koraci koje je najavila Tatjana Matić, državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

 

Naša PONY magija

 

Digitalizovano PLUG N PLAY rešenje PONY EXPRESS, kao shipping gateway, omogućiće bolju komunikaciju, bržu dostavu i obostrano zadovoljstvo – prodavca i kurirske službe. Elektronske prodavnice moći će da jednostavnim dodatkom (plugin) povežu svoj portal sa PONY EXPRESS sistemom, nakon registracije. Kurirskim službama poklanjamo API (Application program interface) koji mogu koristiti za komunikaciju sa PONY EXPRESS-om ali i sa svojim klijentima. Ovakva povezanost vodi pojednostavljenju procesa logistike, boljoj komunikaciji i efikasnijoj dostavi proizvoda/paketa. 

 

Biti u toku, ispratiti trendove i ispitati mogućnosti napretka u oblasti sverastućeg e-commerce-a ključni su razlozi zašto bismo OMGcommerce konferenciju preporučili svima koji u ovoj oblasti posluju. Ponudili smo digitalizovano, pouzdano i efikasno rešenje PONY EXPRESS. Beta verzija biće dostupna 15.januara 2020.godine. Jedva čekamo!